Tragedia momentului

Doliu în lumea filmului! E tragedia momentului. O personalitate uriaşă a încetat din viaţă. Filmul care l-a făcut celebru l-a văzut toată planeta. A marcat o generaţie întreagă.

Tragedie uriaşă în lumea filmului

Este doliu uriaş în lumea filmului. Un regizor celebru a încetat din viaţă. Este vorba despre cubanezul Juan Carlos Tabio. Regizorul cubanez Juan Carlos Tabio a decedat, au anunţat Institutul de Artă Cinematografică din Cuba (ICAIC) şi ziarul oficial al Partidului Comunist din această ţară, Granma, informează marţi DPA.

Potrivit relatărilor, regizorul a murit luni dimineaţă, însă nu a fost menţionată cauza decesului.

Filmul care l-a făcut cunoscut pe toată planeta

Tabio, care s-a născut în 1943, s-a remarcat pe plan internaţional în special prin filmul ”Strawberry and Chocolate”, pe care l-a regizat împreună cu Tomas Gutierrez Alea.

Pelicula, care a tratat subiectul homosexualităţii, tabu la acea vreme, a fost recompensată cu Ursul de Argint la Berlinala din 1994. În 2014, Tabio a primit Premiul Naţional al Cinematografiei din ţara sa.

”Opera sa face parte din istoria transcendentă a cinematografiei cubaneze, ca o reflectare a identităţii unei naţiuni”, a scris ICAIC.