Doliu în teatrul românesc! Nosz Botond, un profesionist al scenei, a murit subit, la doar 42 de ani. Acesta era maestru de lumini la Teatrul Szigligeti din Oradea.

Reprezentanții instituției de cultură au trimis cun comunicat de presă prin care informează că maestrul de lumini a murit.

”Nosz Botond a fost membru în echipa Trupei Szigligeti încă din anul 1996. Colegii şi artiştii invitaţi cu care colabora îl cunoşteau ca pe un coleg conştiincios, punctual şi mereu la datorie.”, au scris reprezentanții instituției de culturp, citați de ebihoreanul.ro.

Colegii acestuia nu știau ca Nosz Botond să sufere de vreo boală, moartea acestuia reprezentând un șoc pentru ei. În comunicat mai este specificat că maestrul de lumini a murit subit, la doat 42 de ani, din cauza unui infarct.

Doliu în teatrul românesc: Maestrul de lumini a colaboratu cu mai multe instituții de cultură din țară

De-a lungul timpului, maestrul de lumini a colaborat cu mai multe instituții de cultură din țără, printre care se numără Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara și Teatrul German din Timișoara.

Acesta a lucrat cu regizori renumiți, precum Silviu Purcărete sau Yuri Kordonsky.

Nosz Botond a fost membru al Asociației Teatrelor Maghiare din Transilvania. Acesta a fost și unul dintre inițiatorii workshop-urilor de formare profesională a personalului tehnic al teatrelor maghiare din România.

În plus, a colaborat, în calitate de expert, în cele mai mari proiecte de investiții în dezvoltarea tehnicii scenice din Oradea și din regiunie.

„Priceperea și cunoștințele sale profesionale au fost apreciate în toată țara. În calitate de light designer invitat, a colaborat, între altele, cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara și Teatrul German de Stat Timișoara, cu regizori renumiți precum Silviu Purcărete sau Yuri Kordonsky.

A avut relații bune cu profesioniștii de tehnică teatrală din țară și din străinătate. Împreună cu Asociația Teatrelor Maghiare din Transilvania, a fost unul dintre inițiatorii workshop-urilor de formare profesională a personalului tehnic al teatrelor maghiare din România, și a colaborat, în calitate de expert, cu cele mai mari proiecte de investiții în dezvoltarea tehnicii scenice din Oradea și din regiune.

Nu în ultimul rând, ne-a fost un coleg loial și un prieten bun.

Moartea lui este o pierdere imensă pentru lumea teatrală orădeană și din Transilvania. Îl vom păstra veșnic viu în amintirea noastră” se anunţă în comunicatul Teatrului Szigligeti.