Tragedia din Arad, un eveniment grav. Florin Cîțu: În acest moment nu am date

Prim ministrul Florin Cîțu a precizat luni seara că ceea ce s-a întâmplat în Arad la finalul săptămânii trecute este un eveniment grav. El a mai spus că acum nu are date, dar atunci când le va avea le va comunica. Premierul a subliniat că ceea ce s-a întâmplat la Arad nu înseamnă că România nu este sigură.

„Am reușit să evităm 30 de ani astfel de evenimente. Este un lucru grav. Foarte grav! Așteptăm datele anchetei. În acest moment nu am date, dar este un eveniment grav. Sper să nu se mai repete. Cu siguranță când aflăm ce a fost acolo o să comunicăm.

Nu înseamnă că România nu e sigură. Nu știu cine apus bomba, dacă sunt sau nu români”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Ce s-a întâmplat în Arad?

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket din cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate

Anchetatorii au anunţat imediat că nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri.

“Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române.

Ioan Crişan era, potrivit presei locale, un prosper om de afaceri din Arad, care avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin