Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Antonel Tănase, lider PNL Sector 3, a vorbit despre candidatura premierului Florin Cîțu, supranumit și inițiatorul unui noi proiect politic.

El a sublniat faptul că premierul țării s-a înconjurat de „oportuniști, lichele și șmecheri” care „voiau să-i care plasele lui Ludovic Orban pentru puțină atenție”.

Totodată, Antonel Tănase susține că o persoană care este cu adevărat nouă se îndepărtează de practicile vechi și începe de la zero, fără a avea nevoie de oportuniști ”lichele și șmecheri”.

„Nu te poți numi un “om nou”, un om “care o ia de la capăt într-un nou proiect politic” dacă tot ce ai făcut până la “noul proiect” a fost să ștergi pantofi pentru putere, să te guduri pentru 5 minute la știri, să lingușești, să cerșești poziții, să juri loialitate când nu ți-a cerut-o nimeni, să faci compromisuri ca să pari relevant, să fentezi munca, să minți că ești capabil când de fapt nu știi diferența între Pepsi și Plexi, în sfârșit, un om nou este acela care nu caută cu disperare să se facă de râs arătându-și duplicitatea pentru a rămâne pe scena politică.

Cât despre inițiatorul “proiectului politic nou” ei bine, eu, dacă aș fi în locul lui, m-aș delimita pe cât posibil de oameni care acum 1 lună voiau să-i care plasele lui Ludovic Orban pentru puțină atenție. Când ești cu adevărat nou și vrei să faci cum nu au făcut alții, să te îndepărtezi de practicile vechi, să începi de la 0, atunci nu aduna lângă tine în poza de grup oportuniști, lichele și șmecheri”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

Orban, singurul care s-a opus formării USL

Fostul secretar general al Guvernului a mai vorbit și despre contracandidatul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban. Acesta susține că actualul lider PNL este singurul om care s-a opus formării USL, și totodată a suferit politic ani la rând.

El a mai adăugat că Ludovic Orban a reușit să îndepărteze PSD-ul de la Guvernare și a reușit să repună PNL pe harta politicii, timp în care ”cei care stau acum în poza de grup a “noului proiect politic” îl duseseră în derizoriu”.

Antonel Tănase a mai precizat că pentru toate aceste motive îl va vota pe Ludovic Orban, în special pentru faptul că acesta este un lider și nicidecum un șef.

„Revenind la “expiratul” politician Orban, ei bine, el a fost singurul care s-a opus formării USL, decizie în urma căreia a suferit politic ani la rând, singurul care a reușit să îndepărteze PSD de la guvernare înainte ca toată România să devină proprietatea privată a lui Liviu Dragnea și a prietenilor lui și singurul care a repus PNL pe harta politicii, pe vremea când cei care stau acum în poza de grup a “noului proiect politic” îl duseseră în derizoriu.

În plus, liberalismul nu este o declarație de 3 minute, cât durează să te filmeze la știri, liberalismul este o atitudine, o stare de spirit, un crez, dacă vreți, iar Ludovic Orban îl practică încurajând orice competiție în interiorul partidului.

Voi vota Ludovic Orban la congresul din toamnă al PNL pentru toate motivele expuse mai sus dar mai ales pentru că domnul Orban este un lider, nu un șef”, a adăugat acesta.