Potrivit ultimelor informații, deputatul Mircea Chelaru, din grupul parlamentar al AUR, nu mai este membru în Partidul Neamul Românesc, condus de Ninel Peia şi din care face parte şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Anunțul a fost făcut chiar de PNR. Potrivit sursei citate, Mircea a devenit membru AUR în data de 21 octombrie 2020, , pentru a candida la demnitatea de deputat în circumscripția electorală Argeș.

În prezent, acesta a purtat o serie de discuții cu PNR, la final, concluzionănând că ” urmărirea obiectivelor personale în cadrul grupului parlamentar AUR sunt mai importante decât activarea politică în Partidul Neamul Românesc”.

PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC face următoarele precizări cu privire la calitatea de fost membru fondator și prim-vicepreședinte al partidului a domnului General(r) Mircea Chelaru, actualmente membru și deputat AUR.

Vă comunicăm faptul că domnul General(r) Mircea Chelaru nu mai este membru al Partidului Neamul Românesc. Odată cu declaraţia pe proprie răspundere că este membru AUR, depusă la BEJ, pentru a candida la demnitatea de deputat în circumscripția electorală Argeș, Generalul Mircea Chelaru a devenit membru AUR, pe data de 21 octombrie 2020.

În urma numeroaselor discuții între conducerea Partidului Neamul Românesc și domnul General(r) Mircea Chelaru, privind revenirea acestuia în Partid, pentru continuarea politicilor statutare și doctrinare ale partidului, acesta a refuzat după câștigarea mandatului de deputat, motivând că desfășurarea activităților și urmărirea obiectivelor personale în cadrul grupului parlamentar AUR sunt mai importante decât activarea politică în Partidul Neamul Românesc”, a transmis PNR printr-un comunicat de presă semnat de Ninel Peia, preşedintele partidului.

Regulile PNR. Cine nu poate face parte din partid

PNR. a mai precizat în comunicat cine sunt membrii PNR, dar și persoanele care nu pot fi membrii ai partidului. Potrivit sursei citate, persoanele care fac parte din alte formațiuni politice sau asociaţii politice din ţară şi din străinătate, nu pot intra în PNR, după cum prevede chiar și legea partidelor politice.

Totodată, aceștia au ținut să îi mulțumescă deputatului pentru întreaga sa activitate și i-au urat succes în îndeplinierea obiectivelor personale, în calitate de membri șu deputat AUR.

“În conformitate cu statutul Partidului Neamul Românesc:

Art.5. alin. (1) Sunt membri ai PARTIDULUI NEAMUL ROMÂNESC (N.R.)

a) membri fondatori;

b) membri activi;

c) membri de onoare;

Art.7. Nu pot fi membri ai partidului:

d) persoanele care fac parte din alte partide sau asociaţii politice din ţară şi din străinătate;

Art.11. PIERDEREA CALITĂŢII DE MEMBRU, alin. (1) Pierderea calităţii de membru al PARTIDULUI NEAMUL ROMÂNESC (N.R.) se face prin deces, demisie, aderare la o altă formaţiune politică, excludere, interzicerea exercitării drepturilor politice şi cetăţeneşti sau pierderea cetăţeniei române.

În conformitate cu LEGEA nr. 14 din 9 ianuarie 2003 (republicată) a partidelor politice:

Articolul 8 alin (1) Un cetățean român nu poate face parte în același timp din două sau mai multe partide politice.

Îi mulțumim pentru toată activitatea depusă în partid și îi urăm mult succes în îndeplinirea obiectivelor personale în interesul țării și a poporului român, în calitate de membru și deputat AUR în Parlamentul României”, a mai transmis PNR.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea