Mulți dintre primarii şi parlamentarii PSD vor să plece în prezent către alte partide, fiind nemulțumiţi de situaţia actuală din partid, acuză una din vocile grele ale social-democraților.

Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, cere organizarea de urgență a unui Congres care să desemneze o nouă echipă de conducere în PSD, dat fiind că actualul interimat a devenit nelegitim, din cauza prelungirii sale inacceptabil de mult, susține el.

”Congres organizat imediat‼️”

”Avem deja un interimat nelegitim și mult prea îndelungat (aproape 9 luni‼️). Din păcate, mulți dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemulțumiţi de situaţia actuală din partid!

NU online‼️ Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate județele, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și protecție impuse de situația medicală din România!”, a scris Teodorovici luni pe Facebook.

”NU 200 de delegaţi! TOŢI delegații prevăzuţi de Statutul PSD să aibă dreptul să participe la dezbateri și să-și exprime în mod liber și secret votul!

”PSD se scufundă!”

Sistemul de candidaturi prin Moțiuni nu este prevăzut de Statut‼️ Trebuie aprobat acest sistem și apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi șansele tuturor celor ce pot și vor să acceadă la orice funcție de conducere în PSD!”, mai cere fostul ministru.

”Stabilirea unui profil de candidat‼️ Trebuie stabilite criterii de pregătire, experiență, competență, integritate și, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcție din conducerea PSD!

Și, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin VOT de o MAJORITATE, NU impuse de cineva sau de câțiva‼️

Altfel … PSD se scufundă”, a avertizat Teodorovici.