Pandemia de coronavirus lovește crunt în România. În fiecare zi avem parte de mii de noi infectări, dar această problemă s-ar putea termina cât de curând. Un medic celebru a dat verdictul. Vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa de pandemie.

Ar putea fi finalul pandemiei

Medicul Gindrovel Dumitra ne dă cea mai bună veste. Ar putea fi finalul pandemiei. O campanie de informare corectă și eficientă îi va ajuta pe oameni să înțeleagă că beneficiul vaccinului anti-Covid este uriaș. „Sperăm ca tot personalul medical să fie vaccinat în ianuarie, vaccinarea se va face în spitalele în care lucrează.

Până la finalul primului trimestru al anului viitor sperăm să începem vaccinarea pentru populație, să atingem 10 – 11 milioane de persoane vaccinate. Asta este o provocare. Când vom atinge 70% acoperire prin vaccinare ne vom putea întoarce la viața normală, dar restricțiile vor fi ridicate gradual.

Cu cât va crește numărul de persoane vaccinate, cu atât gradul de transmisibilitate a virusului va fi mai redus. Sperăm în vară să putem circula fără nicio problemă în vară în Europa. După un an de secetă privind vacanța, să sperăm că o vom putea face”, a spus Gindrovel Dumitra, conform Digi24.

De ce este importantă vaccinarea

Medicul a explicat și cum se poziționează românii în raport cu dorința de vaccinare. Potrivit lui Dumitra, 30% sunt pentru, 30% împotrivă și la mijloc e o masă ezitantă care nu spune că nu vrea vaccinare, ci că așteaptă informații mai multe.

„Pe măsură ce vom reuși să ne vaccinăm noi, personalul medical, și ceilalți 30%, pe măsură ce va scădea numărul de persoane care se îmbolnăvesc, cred că din cei 30% ezitanți vom reuși să recuperăm o foarte mare parte, dar asta înseamnă că este nevoie de o campanie de informare corectă și eficientă că beneficiul vaccinării este uriaș și ne poate scăpa de pandemie”, a explicat medicul, vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.