Anul 2019 vine cu taxe mărite pentru aproape 400 de proprietari din Oradea! Autorităţile locale le cer impozite de şase ori mai mari decât până acum pentru casele abandonate sau cu faţade stricate, dar şi pentru terenurile neîngrijite. Pe lângă persoanele fizice, în lista de supraimpozitare a primăriei au intrat acum şi proprietarii siturilor industriale, potrivit a1.ro.

Este al patrulea an consecutiv în care autorităţile locale orădene cer taxe mai mari, ca să schimbe în bine faţa oraşului. Primii vizaţi au fost proprietarii clădirilor vechi, lăsate în paragină. După ce au decis suprataxarea, consilierii locali au hotărât să le ofere facilităţi proprietarilor care aleg să renoveze.

Vor fi suprataxate şi siturile industriale abandonate

Proprietarii care doresc să reabiliteze faţada clădirii în care locuiesc, dar se lovesc de refuzul vecinilor, vor fi scutiţi de plată dacă achită partea lor din costul total al reabilitării. În premieră, de anul acesta vor fi suprataxate şi siturile industriale abandonate.

Şi la Sibiu proprietarii care nu renovează faţadele clădirilor sunt buni de plată. Aici autorităţile locale dau amenzi, contestate de mulţi proprietari. O taxă pe paragină vor fi obligaţi să plătească şi peste o mie de proprietari care deţin imobile degradate în Timişoara. La sfârşitul anului trecut, edilul oraşului a anunţat că impozitul ar putea fi şi de şase ori mai mare decât cel normal, scrie Cancan.ro.