Ministerul Afacerilor Europene a obţinut nota maximă, pentru că are pe site o secţiune specială cu anunturi de achiziţii publice (invitaţii de participare, anunţuri de atribuire a unor contracte şi achiziţii directe de produse şi servicii), plus cheltuielile pe bunuri şi servicii.
 
Urmează Ministerul Justitiei, cara are şi o secţiune  unde sunt publicate informaţii despre bunurile scoase din uz si anunţuri despre lansarea unor contracte. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului publică pe site anunţurile cu atribuirea unor contracte, dar la rubrica "Plăţi efectuate", ultimele informatii sunt din aprilie 2012, notează autorii studiului.

Ministerul Sănătăţii are o rubrică specială de achiziţii publice în care apar şi contracte din 2012, dar secţiunea este incompletă, deoarece aici nu sunt postate toate contractele care apar pe site-ul de licitatii publice e-licitatie.ro. Mai mult, nu există o listă cu sumele curente cheltuite de minister pentru bunuri şi servicii. Ministerul Administraţiei şi Internelor are pe site o secţiune de achiziţii publice şi o listă cu bunurile scoase din uz, însă nu mai publică lunar listele cu bunurile şi serviciile achiziţionate. Ministerul Educatiei are o rubrica specială de achizitii şi licitaţii, care însă nu a ,ai fost actualizată din luna ianuarie a acestui an. Aceeaşi situaţie se întâlneşte la Ministerul Finantelor, plus mari lipsuri la rubrica de contracte acordate.

Pe site ul Ministerului Transporturilor, rubrica de achizitii nu este actualizată, desi pe SEAP au fost lansate licitatii, dar care nu se regasesc si pe site-ul ministerului. De asemenea, nu există o lista cu cheltuielile ministerului pentru bunuri şi servicii.

Nici la Ministerul Mediului sectiunea de achizitii publice nu este actualizată şi nu există o listă cu banii cheltuiţi pe bunuri şi servicii din minister. În schimb, la Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei sunt postate anunturi privind lansarea unor licitatii, dar nu există o situatie a cheltuielilor cu bunuri şi servicii din anul în curs.

Ministerul Comunicaţiilor este unul din putinele ministere care publică pe site situaţia plăţilor, dar rubrica achiziţii publice nu a mai fost actualizată din primăvară. Ministerul Agriculturii nu pe site secţiuni speciale pentru anunţurile de participare şi cele de atribuire, dar nici situaţia cheltuielilor din minister pe bunuri şi servicii.
 
Ministerul Culturii are cel mai mic punctaj, pentru că din sectiunea "Transparenţă" de pe site au dispărut toate datele publicate pana în luna martie 2012 şi nu s-au mai adăugat altele. Ministerul Apararii publică o situaţie generală a plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2012, dar nu are o rubrică despre achiziţii. Ministerul Afacerilor Externe nu are pe site o rubrică pentru achiziţii şi nicio lista cu cheltuielile pe bunuri şi servicii.