Fostul sportiv își dorește un turneu, dar nu de tenis. Țiriac vrea să organizeze, la Madrid, un turneu de golf. Informația a fost dezvăluită de Gerard Tsobanian, omul de încredere al acestuia.

„Vrem să facem același lucru pe care l-am făcut și în tenis. Am început în urmă cu 18 ani cu un turneu doar de băieți și o arenă mica. Acum, turneul de tenis de la Madrid este al treilea din Europa după Roland Garros și Wimbledon și al șaselea din lume.

Spania este o țară cu o mare tradiție în golf. Este de asemenea țara cea mai turistică pentru pasionați de golf, astfel că avem o bază solidă pentru a crește. Vrem să facem Madrid capitala golfului, pentru ca oamenii să nu vină atrași de premii, ci pentru eveniment”, a spus Tsobanian, potrivit ziare.com.

Turneul ar avea loc toamna. Inițial acesta trebuia să aibă loc în luna aprilie, dar nu s-a putut din cauza turneului de tenis de la Madrid, care are loc în luna mai.

Turneul de la Madrid este dotat cu premii în valoare de 1,5 milioane de euro și va face parte din cel mai important circuit continental, Europe Tour.

Miliardarul a atras deja sponsori pentru turneul de golf. Giganți precum  Rolex, Porsche si Estrella Damm vor contribui financiar la realizarea acestuia. Prima ediție va avea loc între 3 si 6 octombrie, la Madrid.