Un  autocamion Volvo de 4,5 tone și 2.400 de cai putere purtând supranumele  „The Iron Knight”  a parcurs 1.000 de metri cu start de pe loc într-un timp de 21,29 secunde doborând astfel unul dintre recordurile mondiale pentru viteză rezervate vehiculelor comerciale. În timpul acestui prim test, „Cavalerul de Fier” a atins 169,09 km/h. De asemenea, mastodontul a doborât recordul de viteză pe distanța de 500 de metri cu o viteză de 131,29 km/h în 13,71 de secunde. Fără a avea o distanță-limită de parcurs, vehiculul a atins o viteză maximă de nu mai puțin de 276 km/h.

Un element important pentru doborârea recordurilor au fost, pe lângă propulsorul performant, anvelopele. „Cu o putere și un cuplu motor atât de mari, garantarea faptului că un camion de 4,5 tone va rămâne lipit de pistă la o viteză de aproape 280 km/h este o adevărată provocare pentru anvelope”, a spus Laurent Colantonio, director pentru Tehnologia Anvelopelor de Camion la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Abilitatea de a dezvolta anvelope care să doboare recorduri de viteză dovedește capacitatea noastră deosebită de a utiliza inovații și tehnologii avansate pentru a produce anvelope de excepție. Acest lucru este complet adevărat în cazul anvelopelor dezvoltate special pentru camionul The Iron Knight, precum și în cazul anvelopelor noastre standard, care oferă cele mai ridicate niveluri de performanță și îi ajută pe clienții noștri să obțină reduceri importante ale costurilor totale de utilizare (TCO)”, a menționat oficialul Goodyear.

Anvelopele Goodyear The Iron Knight 315/70R22.5 pentru axa de direcție au la bază modelul Goodyear Truck Racing, care sunt folosite de către toate camioanele care concurează în Campionatul European de Curse de Camioane organizat de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Anvelopele 495/45R22.5 pentru axa de tracțiune sunt capabile să suporte un cuplu motor incredibil precum cel pe care îl dezvoltă camionul Iron Knight. Ambele tipuri de anvelope sunt construite pe carcasele anvelopelor de camion standard ale Goodyear, care au un compus special dezvoltat pentru banda de rulare și un profil deosebit al acesteia.

Cursa pentru stabilirea acestor recorduri a avut loc pe o pistă de test închisă din nordul Suediei. Camionul Iron Knight a fost condus de Boije Ovebrink care are o experiență de peste 30 de ani atât în pilotarea mașinilor cât și a camioanelor de curse și care a mai doborât anterior alte cinci recorduri mondiale. În acest moment, cele două recorduri sunt revizuite de FIA.

Volvo Trucks și Goodyear au o istorie lungă și puternică de parteneriat – în special când vine vorba de recorduri mondiale. Camionul Mean Green, pilotat de asemenea de Boije Ovebrink, a devenit cel mai rapid camion hibrid din lume în 2012, când a fost doborât recordul de viteză tot cu anvelope de camion special dezvoltate de Goodyear.