Tesla, care a început în decembrie să livreze vehicule fabricate la fabrica sa din Shanghai, va exporta din octombrie maşinile fabricate în China, inclusiv în Germania, Franţa, Italia şi Elveţia, a informat compania americană, conform agerpres.ro

Urmează să fie produse 150.000 de vehicule

La unitatea din Shanghai, prima fabrică a Tesla din afara SUA, ar urma să fie produse anul acesta 150.000 de vehicule.

În China, cea mai mare piaţă auto globală, Tesla a vândut luna trecută peste 11.000 de maşini Model 3, iar compania americană o nouă uzină în Shanghai pentru a fabrica SUV-urile Model Y.

Pe plan global, livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3, şi a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei.

Compania a vândut în perioada iulie-septembrie 139.300 de SUV-uri şi sedanuri, un avans de 44% faţă de perioada similară din 2019, când a livrat 97.000 de unităţi.

Conform datelor Refinitiv, analiştii se aşteptau ca producătorul american de vehicule electrice să vândă 134.720 de unităţi.

Evoluţia Tesla în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19) a fost mai bună decât a majorităţii producătorilor auto. În trimestrul doi din 2020 vânzările pe plan global au urcat cu 2,5%, la 90.650 vehicule, comparativ cu primele trei luni din acest an, chiar dacă a trebui să-şi închidă timp de aproape două luni singura fabrică de asamblare din SUA, din Fremont, California.

Grupul francez Renault a lansat săptămâna trecută Dacia Spring, primul model 100% electric. Acesta va fi produs în China, de unde va fi exportat spre Europa.

Tesla pregătește o investiție majoră într-o țară unde nu se aștepta nimeni

Ayodhia Kalake, oficial de rang înalt în Ministerul pentru Coordonarea Investiţiilor indonezian, a declarat că Tesla a ajuns la un acord neoficial cu Executivul de la Jakarta privind o societate mixtă. Încă se desfășoară negocieri suplimentare.

Guvernul indonezian este în discuţii preliminare cu producătorul american de vehicule electrice Tesla privind o potenţială investiţie în statul din sud-estul Asiei, un producător major de nichel, a anunţat luni un oficial de la Jakarta, transmite Reuters.

Indonezia a oprit exporturile de zăcăminte de nichel neprocesat pentru a sprijini investiţiile în industriile sale interne.

Ayodhia Kalake, oficial de rang înalt în Ministerul pentru Coordonarea Investiţiilor, a declarat că Tesla a ajuns la un acord neoficial cu Executivul privind o societate mixtă.

„Discuţiile sunt în stadiu preliminar şi încă nu există detalii. Sunt necesare negocieri suplimentare cu Tesla”, a spus Ayodhia, adăugând că Indonezia acordă subvenţii la investiţiile în vehiculele electrice.