Tesla va concedia peste 10% din forța de muncă

La sfârșitul lunii decembrie, Tesla, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră, număra 140.473 de angajați în întreaga lume.

Unii angajați din Texas și California au fost deja notificați cu privire la disponibilizări, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema, dar care a dorit să rămână anonimă.

„În condiţiile în care pregătim compania pentru următoarea fază de creştere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect în vederea reducerii costurilor şi a sporirii productivităţii.

Ca parte a acestor eforturi, am efectuat o revizuire a modului de organizare şi am luat decizia dificilă de a reduce cu peste 10% forţa de muncă la nivel global”, a anunţat Elon Musk.

Elon Musk
Elon Musk / SURSA FOTO: Dreamstime

Reprezentanții companiei nu au fost imediat disponibili pentru a oferi un comentariu cu privire la informație.

În predeschiderea ședinței de luni de la Bursa de Valori din New York, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere cu 0,3%. Compania urmează să raporteze rezultatele trimestriale pe 23 aprilie.

După ani de creșteri rapide în vânzări, se preconizează că în 2024 va avea loc o încetinire a livrărilor, pe fondul dobânzilor ridicate care au afectat cererea consumatorilor și a concurenței din partea rivalelor din China, cea mai mare piață auto mondială, care au lansat modele mai accesibile.

Elon Musk pregătește o vizită în India

Amintim că Elon Musk se pregătește să facă o vizită în India în această lună, având în vedere discuții legate de planurile de investiții ale companiei.

Conform informațiilor obținute de The Economic Times din sursele lor, Elon Musk va aborda subiecte precum construcția unei fabrici pentru producția în comun de vehicule electrice și distribuția acestora pe piața auto din India.

Este de așteptat ca Elon Musk să aibă o întâlnire cu prim-ministrul indian Narendra Modi. Întrevederea ar avea loc pe 22 aprilie la New Delhi. În cadrul acelei întâlniri, se vor discuta aceste planuri și alte aspecte legate de cooperare.

Potrivit presei locale, se estimează că investiția companiei ar putea atinge aproximativ 2 miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Elon Musk a folosit platforma sa socială, X (fostul Twitter), pentru a face o declarație importantă. A exprimat opinia că „India ar trebui să aibă mașini electrice ca orice altă țară”. El a adăugat că „este o progresie naturală să aducem vehicule electrice Tesla în India”. Mai multe puteți citi aici.