Asociația Autoturismelor din China a publicat cele mai recente date referitoare la vânzările de mașini în luna aprilie a acestui an, iar cifrele sunt sumbre.

Mai exact, sursa citată arată că a fost înregistrat un declin record luna trecută în China, care este cea mai mare piață auto din lume. În ceea ce privește cauzele, publicația CNN scrie că declinul vine din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID.

Tesla este însă cea mai afectată companii dintre toate. Mai exact, compania lui Elon Musk a vândut luna trecută 1.512 vehicule în China continentală, în scădere cu 98% față de luna martie, potrivit sursei citate.

Producția Tesla din China a scăzut cu 81%

În același timp, și producția Tesla din China a fost afectată, scăzând cu 81%, și ajungând la 10.757 de vehicule în  luna aprilie, față de 55.462 în luna martie. Totodată, menționăm faptul că Tesla nu a exportat niciun vehicul fabricat în Shanghai în aprilie, față de 60 exportate în martie.

Conform surselor citate, acest declin al pieței auto vine după ce zeci de milioane de persoane din cel puțin 31 de orașe au fost blocate timp de câteva săptămâni, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID.

Aceste reguli au generat întreruperi masive ale lanțului de aprovizionare și totodată au afectat și cheltuielile de consum în a doua cea mai mare economie a lumii.

Lovitura este cu atât mai puternică pentru Tesla, în contextul în care pdocuătorul de mașini electrice a fost cel mai bun vânzător de vehicule electrice în această țară în luna martie, livrând 65.184 de mașini de la fabrica sa din Shanghai.

Ascensiunea Tesla în orașul Shanghai

Această cifră a crescut cu 15% față de februarie, deoarece cererea consumatorilor pentru vehicule electrice rămâne puternică chiar și în timpul pandemiei, arată sursa citată.

Anul trecut spre exemplu, Tesla din Shanghai a exportat 484.130 de mașini, aproape jumătate din cele 936.000 de livrări globale ale companiei. În momentul în care autoritățile au închis Shanghaiul și multe alte orașe pentru a controla răspândirea virusului, producția și vânzările Tesla au primit o lovitură puternică.

Luna trecută fabrica Tesla a fost închisă timp de câteva săptămâni și abia recent a reușit să repornească producția. A repornit însă cu un alt obstacol. Pe de altă parte, Tesla a oprit din nou cea mai mare parte a producției din cauza unor probleme cu furnizorii.