Care este motivul

Decizia a fost luată deoarece este posibil ca acestea să nu afişeze vitezometrul atunci când se află în „Track Mode”. Rechemarea vizează vehiculele din anii 2018 până în 2022. Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air pentru a rezolva problema, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Tesla a anunțat că o actualizare lansată în decembrie a eliminat în mod neintenţionat unitatea de viteză din interfaţa cu utilizatorul.  Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că vehiculele nu respectă un standard federal de siguranţă pentru autovehicule şi că, dacă şoferii nu ştiu cu ce viteză circulă, ar putea creşte riscul unui accident.

În ultimul an, Tesla a emis mai multe rechemări în service, inclusiv unele sub presiunea NHTSA. Vineri, Tesla a rechemat separat un vehicul Model X 2022 pentru că un suport nu a fost instalat la scaunul de pe al doilea rând.

Tesla a emis un total de 10 campanii de rechemare în 2022, care acoperă 2,1 milioane de vehicule, a precizat NHTSA, dar unele vehicule sunt acoperite de mai multe campanii. Acesta este al doilea cel mai mare număr de vehicule rechemate în acest an, după Ford Motor.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari înainte de preluarea Twitter

Amintim că Elon Musk a precizat anterior într-un tweet că „nu mai sunt planificate alte vânzări TSLA după ziua de astăzi”. El a vândut aproximativ 9,6 milioane de acțiuni în această săptămână, potrivit declarațiilor de joi și vineri, ceea ce echivalează cu 5,6% din participația sa la companie.

Nu este însă clar dacă toate vânzările recente de acțiuni Tesla ale lui Musk au fost raportate, iar Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Vânzarea a avut loc după ce Musk a încheiat luni un acord pentru a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în numerar, într-o tranzacție care va transfera controlul platformei de socializare populată de milioane de utilizatori și lideri globali către cea mai bogată persoană din lume. Averea netă a lui Musk este de 268 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.