Donald Trump știa cine e vinovatul pentru uraganele din SUA. Țara care deține „o armă secretă”

Donald Trump era de părere că China deține „o armă secretă” de care se folosea pentru a provoca uragane în Statele Unite ale Americii, spun surse ale Administrației sale, acestea preferând să rămână sub protecția anonimatului.

Aceste surse au declarat pentru ediția din această lună a revistei Rolling Stone că fostul președinte american punea mereu întrebări referitoare la acest subiect, în special la începutul mandatului său, în 2017.

Cele trei surse care au vorbit despre acest subiect spun că întrebările lui Trump cu privire la acest aspect s-au întins și în anii 2018 și 2019, ceea ce a determinat echipa sa de guvernare să înceapă să facă glume cu privire la „pistolul de uragane”.

Donald Trump a cerut să se afle dacă China deține o astfel de tehnologie

Sursele au mai spus, potrivit agenției spaniolă de presă EFE, că fostul președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA) a cerut echipei sale de securitate să afle dacă guvernul de la Beijing chiar deține o astfel de tehnologie, asta în timp ce interlocutorii lui spuneau că nu.

În pofida acestor răspunsuri, Donald Trump continua să să întrebe, sugerând chiar utilizarea armelor nucleare pentru a dezactiva uraganele, făcându-se ecou al unei curioase teorii care circulase în acest sens în timpul Războiului Rece.

Pe de altă parte, revista Rolling Stone nu își ascunde antipatia față de fostul președinte și aduce în prim plan și o anecdotă, cuprinsă în memoriile fostului ministru al apărării Mark Esper şi publicate săptămâna trecută, potrivit căreia Trump a preconizat bombardarea cu rachete laboratoarele clandestine de droguri din Mexic.

Rolling Stone mai arată că insistența fostului locatar de la Casa Albă de a acuza China pe tema uraganelor a început să scadă din intensitate după doi ani şi a fost dată uitării odată cu apariţia altor preocupări, nu întotdeauna consistente, ale fostului preşedinte american.