“Eu vă spun că o să aveţi mâine un buget în Guvern prezentat, discutat, adoptat, trimis la Parlament. După aceea, ţine de Parlament cât de repede va adopta acest buget, care are o creştere foarte importantă pe investiţii, sănătate şi educaţie”, a declarat Teodorovici, la sediul Ministerului Finanţelor, înainte de întâlnirea cu primarii pe tema bugetului.

Întrebat despre faptul că unii primari au plecat nemulţumiţi după întrevederea pe care a avut-o miercuri cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor, Teodorovici a spus: “A rămas că ne vedem astăzi la minister pentru o ultimă clarificare”.

El a susţinut că scandalul din jurul bugetului a fost provocat “în mod artificial”.

“Şi în Parlament este tot un proces de consultare, de dezbatere, după aceea de adoptare, (…) se poate modifica orice”, a afirmat ministrul.

Chestionat de ce a durat atât de mult întocmirea proiectului de buget, el a răspuns că “în nici un caz din cauza Ministerului Finanţelor”, ci “din motive care nu mai contează”.

Amintim faptul că liderul PSD Liviu Dragnea a lipsit din spațiul public timp de mai multe săptămâni, fiind plecat în vacanță, și din acest motiv s-a speculat că legea bugetului a fost întârziat din cauza lui. De asemenea, Dragnea a cerut la sfârșitul săptămânii trecute modificări în buget, cel mai cunoscut exemplu fiind  cel referitor la reducerea banilor pentru Serviciile Secrete.

Asta în condițiile în care cu o săptămână înainte liderul PSD a distribuit o fotografie în care apărea alături de liderii Coaliției aflate la putere, sugerând că discuția vizează bugetul de stat.