Orban a precizat că are o relaţie „normală” cu şeful statului şi că atât el cât şi preşedintele României preferă „varianta anticipatelor, care să confere cu adevărat unui guvern o legitimitate şi un sprijin puternic în Parlament şi, pe de altă parte, să redea puterea poporului”, potrivit g4media.ro

Ce a spus Orban despre zvonurile de neînţelegere între el şi Iohannis

„Este o prostie, evident că este o prostie, nu se bazează pe nimic. Aţi găsit un singur element de veridicitate acolo? […] Nu-mi place să comentez nişte prostii care sunt scrise de un jurnalist care n-are nicio bază. Relaţia dintre preşedintele Iohannis şi mine este cunoscută, a fost vizibilă în ultimii doi ani şi jumătate de când sunt preşedintele PNL. Parteneriatul extrem de apropiat şi de benefic pentru România este extrem de clar pentru orice om care vrea să vadă adevărul şi care vrea într-adevăr să ţină cont de evidenţe şi nu de invenţiile unuia sau altuia. Au mai fost şi alţii care au făcut comentarii pe tema asta, care nu au absolut nicio bază”, a declarat Orban, conform sursei menționate.

Un dialog permanent

Ludovic Orban a adăugat că „există un dialog permanent, o coordonare a poziţiilor pe toate temele importante, inclusiv discuţii”.

În privinţa anticipatelor, premierul a subliniat că „şi preşedintele Iohannis şi eu am spus foarte clar că preferăm varianta anticipatelor, care să confere cu adevărat unui guvern o legitimitate şi un sprijin puternic în Parlament şi, pe de altă parte, să redea puterea poporului, astfel încât poporul să-şi aleagă un Parlament care să corespundă opţiunilor politice actuale”.