Viorica Dăncilă i-a anunțat pe cei de la PSD că  ALDE şi PRO România vor face o alianţă şi vor restructurarea Guvernului de urgenţă, spun surse politice.

Social-democrații au fost chemaţi de urgenţă la Guvern pentru a fi informaţi despre discuţiile pe care aceasta le-a avut cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu şi cu liderul Pro România Victor Ponta. Aceștia au aflat, potrivit unor surse citate de Antena 3, că ALDE şi PRO România vor face o alianţă şi vor restructurarea de urgenţă a Guvernului. Mai exact, PSD va avea doar 10 ministere, ALDE 5 si Pro România 4, spun surse politice.

Reacția celor de la PSD a fost una extrem de vehementă. Marcel Ciolacu, preşedintele Camere Deputaţilor l-ar fi numit pe Victor Ponta un „pirania”, în sensul în care îşi va devora partenerii politici.

O nouă întâlnire între cei trei lideri politici ar trebui să aibă loc azi, moment în care Viorica Dăncilă îi va anunţa pe Tăriceanu şi Ponta ca nu este de acord cu propunerie lor, mai spun sursele. Acest lucru ar putea duce însă la tensiuni şi mai mari între ALDE şi PSD, care ar putea avea un punct culminat chiar luni. Sursele politice spun că dacă ministrii ALDE se vor opune adoptări rectificării bugetare în sedinţa de Guvern de luni, Viorica Dăncilă este decisă să îi lase să plece de la guvernare.

Şi tot luni, PSD se reuneşte într-o şedinţă a Comitetului Executiv în care se va discuta din nou problema guvernarii şi în care se vor lua decizii cruciale legate de alianţa cu ALDE şi PRo România.