Taxă pentru WhatsApp

Aplicația WhatsApp începe anul în forță, anunțând schimbări destul de importante. Una dintre modificări prevede ca utilizatorii să plătească o taxă pentru utilizarea conversațiilor.

Presa internațională precizează că aplicația deținută de Meta are în vedere aplicarea unei taxe pentru utilizatori pentru ca aceștia să-și păstreze vechile conversații.

Totul a început la finalul anului trecut, atunci când Google a anunțat că utilizatorii de telefoane Android își vor putea vedea salvările conversațiilor de pe WhatsApp în totalul de stocare cloud.

“Ca o atenționare importantă, copiile de rezervă WhatsApp pe Android vor începe în curând să conteze în limita de stocare în cloud a contului Google, similar cu modul în care sunt gestionate copiile de rezervă WhatsApp pe alte platforme mobile”, este anunțul de la Google.

Cei afectați de schimbare au fost, inițial, utilizatorii WhatsApp Beta. Modificarea se va resimți anul acesta pentru toți cei care au telefoane Android.

“Această schimbare va începe mai întâi să fie implementată pentru utilizatorii WhatsApp Beta începând cu decembrie 2023. Apoi treptat, pentru toți utilizatorii WhatsApp pe Android începând cu începutul anului viitor.”, a mai arătat Google.

Taxarea suplimentară se poate evita

Nimeni nu vrea să plătească taxe în plus, motiv pentru care există o modalitate pentru a scăpa de această modificare.

Este vorba despre eliberarea spațiului pentru a face loc altor conversații. Pentru a avea în continuare spațiul în cloud-ul de la Google, puteți să faceți o razie printre conversațiile stocate acolo. Astfel, le puteți păstra pe cele mai importante.

whatsapp
SURSA FOTO: Dreamstime

Cât costă spațiu în plus de stocare?

Utilizatorii Google primesc în mod gratuit spațiu de stocare de 15 GB în cloud. Dacă ai ocupat tot acest spațiu, poți să cumperi mai mult.

Sunt mai multe planuri din care un utilizator poate alege. De exemplu, 10 GB de stocare costă 1.99 lire sterline în Marea Britanie. Este de menționat că suma se plătește lunar, dacă vrei să ai acest spațiu în cloud.

Dacă ai nevoie de mai mult de 100 GB, spre exemplu 200 GB, atunci prețul crește și el. Acest plan costă 2.49 lire.

Există diverse planuri tarifare în ceea ce privește spațiul de stocare în Google cloud, iar unele dintre ele pot ajunge și la 8 lire sterline pe lună.