Ministrul Sănătății a spus la Digi 24 că dacă numărul cazuri cu coronavirus va crește se vor lua în considerare noi restricții pentru a izola zonele focare.

„S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în cele două săptămâni, am avut o creștere a cazurilor, a numărului de decese. Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare, urmărind evoluția numărului de cazuri și de pacienți de la ATI în săptămâna următoare.

În ultimele două săptămâni o parte din cetățeni nu au respectat regulile, a crescut transmiterea comunitară. S-a decis să amânăm a patra linie de măsuri de relaxare. Noi evaluăm, iar dacă evoluția va fi favorabilă vom reveni asupra deciziei”, a spus Nelu Tătaru.

Când  ne-am putea relaxa

Ministrul Sănătății a menționat că se vor lua măsuri de relaxare mai repede de două săptămâni dacă numărul celor infectați cu coronavirus va scădea.

„Dacă avem o săptămână stabilă ne vom putea gândi la măsuri de relaxare. Începând cu 15 mai am avut relaxări, s-au deschis multe unități. Dar fiecare moment a fost asumat atât de Guvern, cât și prin existența normelor de aplicare pentru o activitate economică. Agentul economic are și el o răspundere”, a mai spus Tătaru.

Câte cazuri s-au înregistrat azi

În ultimele 24 de ore au fost raportate 269 de noi infecții cu coronavirus, din 4779 de teste. Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.06.2020 (10:00) – 29.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

VEZI DOCUMENTUL AICI