Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore 93 de decese şi 6.719 noi contagieri cu coronavirus, urcând bilanţul total al persoanelor decedate la 9.166, iar cel al contagierilor confirmate la 641.156, au informat luni autorităţile locale citate de EFE.

Ce spune cabinetul de criză

„În ultima zi s-au înregistrat 6.719 noi cazuri în 83 de regiuni ale ţării, între care 2.123 de persoane (31,6 %) cu simptome clinice”, a informat luni cabinetul de criză care gestionează urgenţa sanitară.

La Moscova, principalul focar de coronavirus al ţării, au fost depistate 782 noi cazuri, în timp ce numărul deceselor a ajuns într-o singură zi la 23 de persoane.

De asemenea, în capitala rusă în ultimele 24 de ore au fost externaţi 1.007 pacienţi, în timp ce numărul total al celor recuperaţi în întreaga ţară a ajuns la 403.430 de la izbucnirea pandemiei.

Rusia este în topul celor mai afectate țări din cauza coronavirusului

Rusia ocupă în prezent locul al treilea pe lista ţărilor cu cele mai multe contagieri cu noul coronavirus, fiind depăşită doar de SUA şi Brazilia. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a informat că se supune unui test de coronavirus la fiecare trei sau patru zile.

Kremlinul a instalat tuneluri definfectante pentru a-l proteja pe Putin

Kremlinul a instalat tuneluri speciale de dezinfectare pentru a-l proteja pe președintele rus Vladimir Putin de coronavirus. Agenția de știri RIA-Novosti a anunțat că dispozitivele, fabricate de o companie cu sediul în orașul Penza, au fost amplasate la reședința lui Putin în Novo-Ogariovo.

Între timp, Associated Press l-a citat pe purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, care a recunoscut miercuri că un astfel de dispozitiv a fost instalat la domiciliul președintelui și două la Kremlin.

Dispozitivul seamănă cu un ecran de securitate a aeroportului, care pulverizează asupra persoanelor care trec prin el un antiseptic cețos.