Vladimir Putin l-a invitat pe omologul său francez în Rusia iar acesta din urmă a acceptat. Totuși nu se știe data exactă la care acest eveniment ar putea avea loc.  Venirea lui Macron în Rusia va fi determinată de evoluția pandemiei de coronavirus.

Invitaţia a fost lansată de Vladimir Putin într-o întâlnire tête-à-tête prin videoconferinţă, ”o discuţie aprofundată şi substanţială”, care a ”permis să se facă bilanţul dialogului încrederii şi securităţii angajat” în cursul vizitei preşedintelui rus la Fortul Brégançon, reşedinţa de vară a preşedinţilor francezi, în sudul Franţei, la 19 august 2019, cu puţin înaintea sumitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Aproximativ 20% din moscoviți au anticorpi la coronavirus

„În prezent, 19,9% dintre moscoviţi au anticorpi la coronavirus”, a declarat viceprimarul Anastasia Rakova, ea ocupându-se cu politica sanitară a orașului. Peste 90.000 dintre locuitorii Moscovei au fost testaţi pentru anticorpi ca parte a unui program lansat în capitala Rusiei pentru a determina în ce stadiu se află epidemia de COVID-19. Circa o treime dintre cei care au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi i-ar fi dobândit în ultima lună, a spus Rakova.

Moscova a ridicat măsurile de izolare în urmă cu trei săptămâni, menţionând o rată substanţial redusă a infecţiilor, după ce restricţii au fost instituite timp de două luni. „Practic, este posibil să spunem că 7% dintre moscoviţi au dobândit imunitate în ultima lună”, a declarat viceprimarul.

Rusia a raportat peste 620.000 de cazuri de coronavirus, al treilea cel mai mare număr din lume după Statele Unite şi Brazilia. Pentru o perioadă de timp, sistemul sanitar din capitala rusă a fost copleșit de epidemie, pe rețelele sociale fiind publicate imagini cu cozi de ambulanțe la intrările în spitale. Inclusiv prim-ministrul țării, Mikhail Mishustin a fost infectat cu noul coronavirus la sfârșitul lunii aprilie.