Victor Ponta consideră că Ministrul Sănătății „bate câmpii” când vorbește de aceste restricții de circulație pe Valea Prahovei și litoral. Liderul Pro România îl ironizează pe Nelu Tătaru și spune că mai bine începe „să restricționeze circulația la sediul Guvernului”, unde nu se respectă nicio regulă de distanțare socială și nu este purtată masca de protecție.

„Nelu Tataru vrea sa restrictioneze circulatia pe Valea Prahovei si pe Litoralul Marii Negre ca sa combata Pandemia de Covid 19 !!!

Propunerea mea este sa inceapa sa restrictioneze circulatia la sediul Guvernului ( unde se bea whiskey si se fumeaza cigars fara distantare sociala si fara masca) / la IASI la sedintele de Partid ale PNL unde participa sute de persoane / la TIMIS unde Primarul Robu si Senatoarea Gorghiu vin cu elicopterul sa inaugureze un teren de fotbal facut din banii dati de Liviu Dragnea prin PNDL / sa restrictioneze la UNIFARM si la Ministerul Sanatatii sa nu mai vina cu spaga reprezentantii firmelor care castiga contracte de milioane pe banda rulanta!

Ce parere aveti dvs despre Nelu Tataru- este PRECAUT, este PROST sau este PENELIST?

Ps – nu e cazul sa il intrebam pe Dl Tataru ce intelege el prin “restrictionat circulatia pe Valea Prahovei” ( este DN 1 pe care merg zeci de mii de autovehicule zilnic) sau “pe Litoral” ( Constanta, Mangalia fiind orase mari iar Vama Veche punct vamal important ) – cred ca pur si simplu vorbeste si el ca Lucovid Orban – adica bate campii!”, scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ce declara duminică Ministrul Sănătății

Ministrul a precizat pentru Digi24 că este analizată situația de pe Valea Prahovei și litoral.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul a mai spus că autoritățile nu intenționează să impună carantină în anumite locuri de vacanță, pentru că nu dorește să transforme România într-un „stat polițienesc”, dar „agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei