Într-o postare pe pagina personală de socializare, fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, consilier al premierului Florin Cîţu, a comentat evoluția pandemiei de coronavirus.

Acesta susține că în doar o săptămână peste 2.300 de români și-au pierdut viața după ce au fost infectați cu noul coronavirus. Totodată, el a subliniat faptul că oboseala și presiunea se resimte în rândul medicilor care rămân fără energie după efortul depus pentru a salva vieți.

În același timp, Nelu Tătaru precizează că se luptă pe toate fronturile și cu toate resursele, însă situația este la fel de dificilă.

”2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii este de părere că România a ajuns într-o astfel de situație pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

Românii refuză singurul ”glonț” împotriva pandemiei 

Totodată, el a adăugat că spre deosebire de anul trecut, acum lumea are și un glonț în fața bolii și anume vaccinul, însă refuză să îl folosească. Acest lucru a făcut ca România să ajungă prima în lume și în Europa în ceea ce privește numărul de decese cauzate de infectare cu noul coronavirus.

În acest context, Tătaru se întreabă care este motivul pentru care oamenii refuză să accepte acest ajutor.

”Nu mai suntem goi în faţa bolii, aşa cum eram la începutul anului 2020. Ştim care sunt riscurile… Şi, totuşi, suntem pe primul loc în Europa şi în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem astăzi în faţa acestui inamic. De ce”, a mai scris consilierul premierului.

De menționat este faptul că precizările fostului ministru al Sănătății vin după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 10.141 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.546 sunt în Bucureşti.

Totodată, potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore, 261 de persoane au decedat. Situația din spitale se menține și ea dificilă. Mai exact, la ATI sunt internaţi 1.764 de pacienţi cu COVID-19. În același timp, 491 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 41 dintre ei fiind la ATI, mai arată datele publicate de GCS.