România a reușit performanța negativă de a fi pe primul loc în Europa la numărul de decese provocate de COVID. La nivel mondial, țara noastră este pe locul doi. Doar Grenada ne întrece. Această realitate cruntă se desprinde din datele oficiale de la nivel mondial.

Astfel, România ocupă primul loc în Europa în privința deceselor Covid zilnice, raportate la populație. Conform cifrelor de pe platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford, doar Grenada ne întrece la numărul de decese zilnice raportate la milionul de locuitori.

România a ajuns la 16,60 de decese la milionul de locuitori. Grenada are 26,55. Un lucru absolut necesar de menționat este faptul că Grenada are 112.519 de locuitori.

(sursa foto: Our World in Data)

După România se află Suriname, Saint Lucia; Bulgaria, Barbados, Bosnia şi Herţegovina și Federația Sfântul Kitts și Nevis.

Harta deceselor în Europa și în lume arată cu stau toate țările, conform Our World in Data.

 

(sursa foto: Our World in Data).

 

Bilanțul COVID este cutremurător

Bilanțul COVID pentru ziua de vineri a fost unul cutremurător. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că vineri, 15 octombrie, au fost raportat 365 de decese noi și 15.828 cazuri noi. Până vineri, În România au murit în total 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV 2.

În doar lună de zile, peste 250 de localități din întreaga țară au ajuns la incidențe de peste 3 la mia de locuitori. În anumite zone, numărul infectărilor a crescut atât de mult încâ incidența se aproape de 20. Județul Ilfov a devenit cel mai afectat din întreaga țară. Orașul Bragadiru a înregistrat cea mai mare incidență de până acum. Este vorba despre 19,87 la mia de locuitori. Acesta este urmar de orașul Popești Leordeni, tot din județul Ilfov cu o incidență de 19,14 la mia de locuitori. Cel de-al treilea oraș este tot din Ilfov și are o incidență de 18,64 la mia de locuitori. Este vorba despre Otopeni, iar la o mică distanță se situează orașul Voluntari, cu o incidență de 81, 43 la mia de locuitori.

Bucureștiul ocupă locul 7, potrivit datelor oficiale. Incidența din Capitală a ajuns la 15,83 la mia de locuitori, în timp ce Timișoara este situată pe locul 10 cu o incidență de 13,07.