România va fi lovită în plin de valul cinci! Nelu Tătaru: Sunt îngrijorat

Astfel, acesta îi îndeamnă pe români să fie responsabili în perioada actuală, deoarece bolile nu țin cont de sărbători sau de faptul că ne dorim să ieșim cu prietenii sau să petrecem timp cu familia.

„Bolile, suferințele…oricare ar fi ele, nu țin cont că e sărbătoare, că ne dorim să ieșim cu prietenii sau să petrecem timp cu familia. Lipsa unor soluții importante pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități, răspunderi și explicații. Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie, mai ales când vine vorba despre sănătate.

Deși ne aflăm într-o perioadă în care ne bucurăm unii de alții, recunosc că sunt îngrijorat. Dacă nu suntem precauți, este foarte probabil ca după sărbători să ne coste această, să nu spun relaxare sau lipsă de responsabilitate, ci mai degrabă lipsă de informare corectă.

Chiar dacă se tot discută despre faptul că varianta Omicron ar fi mai puțin severă, este important să nu ne păcălim singuri…pentru că la un număr foarte mare de infectări vor fi multe cazuri grave, mai ales pentru pacienții cu riscuri, boli cardio-vasculare, boli oncologice, boli respiratorii cronice.

Fac apel la responsabilitate, să ne informăm din surse medicale și nu din surse de informații îndoielnice. Se va produce un dezechilibru în sistemul sanitar, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienții cu boli cronice”, a declarat Nelu Tătaru.

Câte infectări au fost înregistrate în România?

Amintim că în ziua de miercuri, 29 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.805.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 11.021 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.736.172 de pacienți au fost declarați vindecați. Totodată, de la ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 208 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până în ziua respectivă, 58.677 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.