Nelu Tătaru, avertisment dur în plină pandemie: Nu suntem încă în vârful valului 4

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat dacă România a ajuns în vârful valului patru al pandemiei. Acesta a precizat că încă nu suntem acolo, cu toate că numărul de infectări este destul de mare.

Consilierul pe sănătate al lui Florin Cîțu mai spune că luna octombrie este una grea, subliind că transmiterea comunitară este accentuată.

Acesta a mai precizat că aproape 10% dintre noile cazuri ajung la Terapie Intensivă, în timp ce anul trecut doar 5% dintre cazuri aveau nevoie de ATI.

“Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. (…) Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă. Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a transmis fostul ministru al Sănătăţii, la Digi24.

Ce spune despre lockdown

Fostul ministru al Sănătății a fost întrebat dacă susține carantinarea totală a României timp de 2 săptămâni. Acesta a precizat că dacă ar ști sigur că situația se va rezolva în acest interval de timp, atunci ar susține carantinarea totală a țării.

 “Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. (…) Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”, a mai declarat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.