Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a amintit, joi, că el a anticipat, încă din 2020, cele patru valuri ale pandemiei. Acesta a adăugat că autorităţile sunt vinovate de situația actuală prin care trece România. Nelu Tătaru consideră că autoritățile au greșit în momentul în care au crezut că pandemia s-a încheiat, potrivit news.ro.

Nelu Tătaru: „Pandemia va mai continua!”

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor atrage atenţia românilor că pandemia va mai continua, până se va ajunge la o imunizare de 70%.

„Noi, societatea românească, nu suntem o locomotivă electrică. La nivel de percepţie încă suntem o locomotivă cu aburi, trebuie să punem încontinuu cărbuni. A fost un 2020 spre sfârşit în care toată lumea întreba „Da’ când vine vaccinul, când vine vaccinul?”, liste de aşteptare, acele categorii speciale care urmau să facă primele vaccinuri, strigătele „Nu treceţi peste rând!”, vaccinări până în aprilie-mai, iar apoi s-a terminat”, a spus Nelu Tătaru.

„Nu am fost destul de insistenţi pe o campanie de vaccinare”

Nelu Tătaru consideră că România nu s-ar fi aflat în situația actuală dacă campaniile de vaccinare s-ar fi derulat pe o perioadă mai mare și dacă cetățenilor li s-ar fi explicat importanța vaccinului în lupta pentru normalizarea țării.

„Nu am fost destul de insistenţi pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenţi să spunem că pandemia nu s-a terminat.”, a menționat acesta.

„Cel puţin patru valuri există, eu repetam acest lucru încă din anul 2020. Cred că, la un moment dat, şi autorităţile au intrat în acelaşi joc al populaţiei, că s-a terminat. Din păcate, nu s-a terminat! S-a terminat fiecare val în parte din care, dacă n-am învăţat câte ceva, să ştim că n-o să fim pregătiţi nici la următorul. Trăim momentele în care n-am fost pregătiţi nici de valul trei, nici de valul patru. Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi, măcar 70%. Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare”, a mai spun deputatul PNL.

Un posibil val cinci amenință populația

Fostul ministru al Sănătăţii este de părere că „dacă noi toţi nu conştientizăm ACUM, nu vom fi pregătiţi nici de valul cinci”.

„Cred că ar trebui să înţelegem că este un moment în care trebuie să luăm o decizie – dacă această pandemie se termină SAU vom trece un val patru cu foarte multe victime şi îl vom aştepta pe cel de-al cincilea”, a încheiat Nelu Tătaru.