Tarom a mai anunțat că biletele pot fi reprogramate pentru alte date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare. În cazul în care clienții nu doresc să își amâne călătoria, aceștia pot cere rambursarea biletelor. Este de menționat faptul că modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.

De la aceste restricții sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele care transportă mărfuri (cursele cargo), cursele speciale de intervenție solicitate de către autorități, cursele medicale, cursele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar și zborurile de repatriere (chartere speciale).

Pandemia de coronavirus a afectat grav sectorul aviatic

În cadrul reuniunii anuale a directorilor general din cadrul Asociației Aeroporturilor din România (AAR), președintele asociației a declarat că traficul de pasageri înregistrat în semestrul I al anului pe toate cele 17 aeroporturi din România a scăzut semnificativ, până la sfârşitul lui 2020 fiind prognozată o scădere cu 61% la un trafic total estimat de 9.085.000 de pasageri.

Bogdan Artagea, organizatorul evenimentului care a avut loc în stațiunea Venus, dar și directorul general al Aeroportului Internațional ”Mihail Kogălniceanu” a declarat că în cadrul ședinței se va discuta despre  modalităţile de relansare a traficului aerian, creşterea şi menţinerea încrederii pasagerilor în transportul aerian comercial din România în contextul global generat de pandemie, precum şi despre modificările aduse Codului aerian.

„În speţă, relativ la situaţia epidemiologică cu care ne confruntăm şi faţă de care suntem nevoiţi să ne adaptăm activitatea în aeroporturi şi sistemele de lucru cu pasagerii, vom propune proceduri operaţionale noi cu sisteme de dezinfectare „no touch” cu ecran Samsung integrat şi soluţii profesionale de digitalizare în aeroporturi, vom aborda strategiile de dezvoltare a aeroporturilor din România, cu investiţii în siguranţa şi securitatea aeronautică şi investiţii în infrastructura aeroportuară”, a declarat Artagea.