Claudiu Năsui s-a lansat public într-un atac total care vizează ajutorul pe care statul l-a aprobat pentru salvarea companiei Tarom. Compania de stat a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Totuși, majoritatea statelor au aprobat deja ajutoare masive propriilor companii aeriene, iar propria sa familie a făcut avere din afacerile cu statul.

Deputatul Claudiu Năsui s-a dezlănțuit!

Claudiu Năsui critică ajutorul guvernamental de 37 de milioane de euro, pe care îl cataloghează drept „încă un ajutor de stat merge către lungul șir de nepotisme și loc de plasat aparatul de partid”.

Germania a alocat suma de 6 miliarde de dolari pentru Lufthansa (planul iniţial prevedea un ajutor de 9 miliarde, dar suma a fost redusă la cererea Comisiei Europene). De asemenea, Franța și Olanda au dat 11 miliarde de dolari  gigantului Air France-KLM, care a pierdut 4,4 miliarde de euro în primele şase luni ale acestui an.

„Statul pare să fie de neclintit când vine vorba de a pompa bani în această gaură neagră. Chiar în plină pandemie, statul a mai aprobat un ajutor de stat de 37 de milioane de euro pentru compania aceasta profund neprofitabilă”, scrie deputatul.

„Sacul acesta fără fund de ajutoare din buzunarul contribuabililor trebuie luat de la îndemâna celor care conduc o companie de facto falimentară. Așa cum românii se chinuie în pofida barierelor active și pasive ale statului român pentru a-și clădi afaceri, mai ales de succes, aceleași standarde trebuie aplicate și companiilor precum Tarom, indiferent de cât de aproape îî sunt conducătorii de cei care decid la nivel politic”, mai scrie Claudiu Năsui.