Compania de transport aerian Tarom va anula zborurile care au ca destinaţie sau punct de plecare Aeroportul Internaţional Târgu Mureş, în perioada 11 – 16 mai 2009, din cauza lucrărilor de reparaţii şi modernizare ale suprafeţelor de mişcare.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), zborurile afectate sunt:

 • Zborurile RO725 Bucureşti – Târgu Mureş din datele de 13 şi 14 mai sunt anulate. Pasagerii vor fi programaţi pe zborurile RO649 Bucureşti – Cluj Napoca din aceleaşi date
 • Zborurile RO726 Târgu Mureş – Bucureşti din datele de 14 şi 15 mai sunt anulate. Pasagerii vor fi programaţi pe zborurile RO650 Cluj Napoca – Bucureşti din aceleaşi date

Aeroportul Internaţional Târgu Mureş este în administrarea Consiliului Judeţean Mureş.

Pe de altă parte, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Romane a receptionat, vineri, de la uzina ATR din Toulouse, Franţa, prima aeronavă ATR 72-500 din totalul de două comandate.

Aeronava poate zbura pe distanţe de până la 1.650 kilometri, fără escală, cu o viteză de croazieră de 510 kilometri pe oră şi poate să transporte un numar total de 68 de pasageri.

Avionul ATR 72-500 va opera atât pe rutele interne ale companiei Tarom, cât şi pe unele dintre noile curse externe, cum ar fi Dubrovnik, din luna iunie şi Zagreb, de la începutul lunii septembrie.