Cutremur puternic în coaliția PSD-ALDE. Călin Popescu Tăriceanu nu mai are nicio șansă. A fost trecut pe linie moartă. Deși PSD a decis să nu rupă coaliția cu ALDE, lui Tăriceanu i s-a închis ușa în nas. Șeful Senatului voia să fie candidat unic la prezidențiale al coaliției, dar Dăncilă nu renunță. 

Nu mă retrag din cursa pentru prezidențiale. Toți colegii vor un candidat din partea PSD și nu am luat în calcul retragerea mea din lupta pentru prezidențiale„, a anunțat Dăncilă care l-a avertizat pe Tăriceanu.

Continuă guvernarea PSD-ALDE, dar PSD nu acceptă ultimatumuri. Discu;iile sunt aplicate în alianță. Nu vorbim de ultimatum. Nu a cerut Tăriceanu noi posturi în Guvern. Nu putem cere ceva în plus sau să condiționăm„, a mai spus Dăncilă care a anunțat startul campaniei preelectorale pentru Cotroceni.

„O mare parte a ședinței a fost dedicată alegerilor prezidenșiale și cum vrem să organizăm partidul ca să câștigăm alegerile, dar și programul de deplasări. Până la începutul campaniei să vorbim cu toți cei din filiale și să discutăm cu cetățenii. Să aflăm și opiniile celor care vor să afle lucruri despre planurile noastre. PSD a dat dovadă de coeziune. E democrație în partid. Majoritatea colegilor și-au spus punctul de vedere”, a mai spus Dăncilă.