Călin Popescu Tăriceanu este de părere că membrii ALDE care au fost excluși pentru că au acceptat funcții în cabinetul Dăncilă și la Senat s-au vândut. Mai mult, ei s-au alăturat unui Guvern care mai are doar câteva zile de trăit. 

Liderul ALDE a explicat că în ședința de astăzi i-a convocat pe toți membrii Biroului Politic Executiv al ALDE ca să discute situația creată prin acceptarea funcțiilor care li s-au oferit domnului Meleșcanu și celorlalți trei în Guvern.

„La finalul acestei discuții libere am considerat că este nevoie și de o decizie, nu numai de o discuție. Un partid are dezbateri, dar trebuie să ia și hotărâri. Având în vedere că eram în cvorum am luat deciziile care se impuneau. Am constatat că în baza prevederilor statutare, cei care au acceptat această mită politică din partea doamnei Dăncilă nu mai sunt colegi cu noi, au decăzut din calitatea de membri ai ALDE”, a spus Tăriceanu la Digi24.

În opinia sa, cei care au plecat colegi au ales o variantă dezamăgitoare și imoralăalegând să își negocieze funcții de conducere și să contribuie alături de PSD la încercarea de a destructura ALDE.

„Acțiunile îi acuză mai mult decât statutul. Cei patru au fost persoane care la Delegația Permanentă au votat pentru ieșirea de la guvernare și pentru denunțarea alianței cu PSD. Cei patru s-au vândut pentru un Guvern care mai are câteva zile de trăit”, a comentat Tăriceanu.