Călin Popescu Tăriceanu a lansat o serie de acuzații fără precedent la România TV. El a susținut că pentru a se ajunge la anticipate, liberalilor li s-a ordonat să nu voteze un viitor guvern condus de Ludovic Orban. În context, Tăriceanu l-a atacat furibund pe șeful statului, susținând că în loc să rezolve crizele, el le întreține, doar pentru a-și atinge planurile politice.

”E culmea ridicolului! Parlamentarii PNL ar trebui să nu voteze guvernul Orban dacă va fi desemnat iar premier. E o situație caraghioasă în care vor fi puși și crede președintele că ne va duce la anticipate. Președintele nu trebuie să nesocotească Parlamentul. Se poate întâmpla ca socoteala de acasă să nu se potrivească cu cea din târg”, a spus acesta.

Iohannis are planurile făcute

În opinia lui Tăriceanu, președintele Klaus Iohannis face un gest de aparentă normalitate, pentru a respecta Constituția, dar are planurile făcute.

“Noi vom merge la Cotroceni cu cele mai bune gânduri, pentru a ieși din criza politică. Președintele trebuie să se gândească să ieșim din criză.

Trebuiau să existe tatonări, consultări. Președintele nu trebuia să convoace consultări atât repede. El are un plan bine făcut pe care vrea să meargă fără să țină cont. Președintele trebuie să pipăie, să vadă unde e majoritatea. El nu trebuie să întrețină criza, ci să găsească soluții. Nu cred că Parlamentul dorește alegeri anticipate.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.