Ce spune Klaus Iohannis despre Guvernul liberal

”Vedem, pe de o parte, un Guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm, un Guvern care vrea să facă reforme, un Guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale cu proiecte clare deja bine pregătite pentru a încuraja creșterea economică. Pe scurt un Guvern care vrea să repună România în normalitate.

Ce spune despre opoziție

”O majoritate în esență PSD-istă, supărată, frustată fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care evident se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară. PSD se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD acum Guvernul nu va mai putea continua reformele începute.”, a spus președintele.

”PSD nu vrea reforme, PSD vrea din nou la putere, baronii roșii vor înapoi la banul public și astăzi s-au găsit suficiență care să voteze această moțiune depusă de PSD pe o speță care, evident, ar fi îmbunătățit democrația în cadrul alegerilor locale. Era vorba despre o lege care reinstaura alegerea primarilor în două tururi.”, a mai spus Iohannis.

Ce se va întâmpla în continuare

”Lucrurile merg mai departe, instituțiile sunt solide, Guvernul va rămâne în funcție cu mai puține atribuții. Guvernarea merge mai departe iar lucrurile se vor mișca și mai departe și nu este cazul să credem că acum vom intra într-o situație fără ieșire.

”Instituțiile vor funcționa. Eu sunt garantul că instituțiile din România vor funcționa în continuare pentru români. Este nevoie de câțiva pași politici care vor fi făcuți într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine la ora 12.  Mâine seara probabil voi anunța persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern.