Este o situație de nedescris în Venezuela. Potrivit lui Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, se pare că Statele Unite ale Americii pregătesc o invazie. Astfel, Venezuela și-a scos armata pe străzi, în Caracas, dar și în alte orașe, ca să-i pregătească pe soldați, în cazul în care SUA ar năpusti peste ei.

Acest demers al armatei venezuelene reprezintă un exercițiu de propagandă al unui regim sub care țara cândva prospera. Dar, în prezent a intrat în colaps.

De asemenea, la exercițiul militar ar participat și unii dintre cei patru milioane de rezerviști civili voluntari, oameni cu foarte slabă pregătire militară, care au fost încorporați recent în forțele armate ale Venezuelei. Mai exact, la manevre au fost văzuți și bătrâni și femei care abia reușeau să țină arma în mână și nu niciun pic de experiență în ceea ce înseamnă război. Însă, aceștia au participat cot la cot cu soldații adevărați.

Milioane de venezueleni părăsesc țara natală, din cauza sărăciei

Până în momentul de față, un număr de aproximativ 6 milioane de venezueleni au emigrat de la începutul actualului regim socialist. Majoritatea au părăsit țara natală din cauza sărăciei și ca să își construiască un viitor mai bun, atât pentru ei, cât și pentru cei dragi.

De curând, Statele Unite ale Americii au anunțat că au în plan să crească presiunea și așa uriașă asupra administrației lui Nicolas Maduro.