Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că trimiterea de forţe militare în Venezuela este „o opţiune” care este luată în calcul, şi a anunţat că a respins propunerea la o întrevedere bilaterală formulată de omologul său venezuelan, Nicolas Maduro, informează postul CNBC.

„Desigur, este ceva care este – este o opţiune”, a declarat Trump, într-un interviu ce a fost difuzat duminică de postul CBS.
 
Trump a mai spus că, în urmă cu câteva luni, Maduro a propus o întrevedere, însă a refuzat.
 
„Am respins-o pentru că suntem foarte departe în acest proces”, a afirmat liderul de la Casa Albă, adăugând: „Deci, cred că procesul se desfăşoară – proteste foarte, foarte mari”.
 
Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.