"Este timpul să se închidă cărţile de istorie despre Clintoni şi să se deschidă un nou capitol care să se concentreze asupra marilor cetăţeni ai acestei ţări. Fac apel la voturile voastre şi vă cer ajutorul pentru a alege o majoritate republicană în Congres, astfel încât să putem schimba în cele din urmă acest sistem ce nu funcţionează şi să redăm măreţia Americii", a declarat magnatul imobiliar. 

În acest discurs, el a reluat de asemenea principalele teme ale campaniei sale, mai ales promisiunea de a crea 25 de milioane de locuri de muncă, reduce taxele pentru clasa de mijloc, elimina asigurarea de sănătate Obamacare, opri imigraţia ilegală şi repatria joburile în Statele Unite. 

"În aceste ultime 17 luni, am călătorit prin ţară şi m-am întâlnit cu oameni incredibili ai ţării noastre. Speranţele lor au devenit speranţele mele, visele lor visele mele. Aceasta nu este doar o campanie, este o mişcare. Este o şansă unică într-o viaţă de a ne recăpăta guvernul… şi de a vă reda puterea, vouă, poporului american", a insistat el. 

Donald Trump are relaţii tensionate cu conducerea partidului republican, mulţi responsabili fiind reticenţi să îl sprijine în mod deschis după numeroasele sale declaraţii controversate. Este prima dată când el a fost invitat să rostească alocuţiunea săptămânală a partidului.