Orice șofer care încalcă limita de viteză riscă să rămână fără permis de conducere. A pățit-o un șofer care a fost detectat de un aparat radar. El circula cu aproape 140 de kilometri pe oră. Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Acesta a fost oprit după o urmărire în trafic.

Polițiștii au constatat că șoferul a comis mai multe abateri. Forțele de ordine i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 300 de zile. Ei i-au dat șoferului amenzi în valoare totală de 6.685 de lei.

Fără permis de conducere din cauza vitezei excesive

Vineri, șoferul a fost înregistrat de aparatul radar în afara localității Săcuieni. Acesta circula cu o viteză de 139 de kilometri pe oră.

Conform informațiilor furnizate de Poliția județeană Dâmbovița sâmbătă, conducătorul auto era în vârstă de 67 de ani. Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor și a continuat deplasarea. El a fost urmărit până în zona Complexului de Natație Târgoviște.

Șoferul a fost urmărit ca în filme de polițiștii din Dâmbovița

În timpul urmăririi, șoferul a fost implicat într-un incident. El a acroșat un alt autoturism și a manifestat un comportament agresiv în trafic.

De asemenea, acesta a efectuat trei depășiri neregulamentare. În plus, a circulat pe sensul opus de mers până în momentul în care a fost oprit de poliție.

„Conducătorul auto, un bărbat de 67 de ani, nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi-a continuat deplasarea, fiind urmărit până în zona Complexului de Nataţie Târgovişte.

Şoferul, până în momentul în care a fost oprit, ar fi acroşat un autoturism, ar fi avut un comportament agresiv în trafic, ar fi efectuat trei depăşiri neregulamentare şi ar fi circulat pe sensul opus de mers”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Dâmboviţa.

Datorită abaterilor multiple constatate, polițiștii l-au sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 6.685 de lei. Ca măsură complementară, i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 300 de zile.

politie, masina politie
Un șofer a fost lăsat de poliție fără permis de conducere/ SURSA FOTO: Pexels

Suspendarea permisului pentru 90 de zile

Șoferii ar trebui să fie conștienți că pot rămâne fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile în următoarele cazuri:

  • Conducerea sub influența alcoolului, dacă nu constituie o infracțiune
  • Depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h
  • Conducerea unui vehicul cu defecțiuni la frâne sau direcție

Suspendarea permisului pentru 120 de zile

Codul Rutier prevede suspendarea permisului pentru o perioadă de 120 de zile în următoarele circumstanțe:

  • Întoarcerea sau circulația pe contrasens pe autostradă
  • Nerespectarea regulilor la traversarea căii ferate
  • Depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 km/h