Surprize pentru clienții BRD! Ce vor putea face, de acum înainte, la bancomat

Așadar, potrivit comunicatului de presă, începând de miercuri, 15 septembrie, ATM-urile BRD cu funcție contactless permit realizarea de tranzacții prin simpla apropiere de bancomat a cardurilor fizice emise de BRD (Mastercard sau VISA), sau a dispozitivelor mobile (telefoane sau ceasuri inteligente) pe care sunt înrolate cardurile Mastercard BRD în aplicații de tip portofel digital Apple Pay sau Google Pay.

Ce operațiuni se pot face

Reprezentanții băncii notează că pot fi realizate contactless mai multe operațiuni printre care retrageri de numerar, interogări ale soldului, obținerea unui mini extras de cont, plata facturilor și reîncărcarea cartelelor prepay.

Cardurile emise de alte bănci funcționează și ele

Mai mult decât atât, BRD – Groupe Société Générale informează că funcționalitatea este disponibilă și pentru cardurile emise de alte bănci, dacă băncile emitente permit realizarea de tranzacții contactless la automatele din rețelele altor bănci.

Cum funcționează un card contactless

Funcția contactless a cardurilor a schimbat modul de plată al cumpărăturilor peste tot în lume. Având în vedere că înainte plata cu cardul dura puțin mai mult decât plata cu numerar, mulți oameni preferau să nu folosească cardul.

În prezent, lucrurile stau cu totul altfel. Acum lumea plătește fie contactless cu cardul, fie contactless cu telefonul sau chiar cu ceasul inteligent. Dacă nu știi sigur cum funcționează această tehnologie, pașii de mai jos te vor ajuta cu siguranță:

  • Trebuie să identifici simbolul contactless aflat pe POS-ul bancar
  • Aștepți ca pe ecranul POS-ului să apară suma pe care o ai de achitat
  • Apropii pentru câteva secunde cardul de zona unde este afișat simbolul plății contact-less
  • Aștepți semnalul sonor care confirmă efectuarea plății
  • Important! În cazul în care suma pe care o ai de plătit este de peste 100 de lei, atunci va fi necesar să introduci codul PIN al cardului
  • După efectuarea plății iei chitața și cumpărăturile

Majoritatea cardurilor din prezent au funcția contactless. Dacă nu ai un card contactless te poți prezenta la banca unde ai deschis contul pentru a activa această funcție. Mai mult decât atât, funcția contactless nu este un serviciu suplimentar, motiv pentru care nu trebuie să plătești nimic în plus pentru a-l activa.

Sursa foto: INQUAM