Cotațiile petrolului au ajuns la cel mai mic nivel din ultimul an din cauza cererii căzute provocate de virusul ucigaș din China. Un baril costă în prezent 52 de dolari, față de aproape 60, la începutul epidemiei.

La benzinăriile din București valoarea unui litru de benzină a scăzut sub 5 lei, transmite Antena3. 163 de benzinării din toată țara au redus prețurile la carburanți. Prețul benzinei a ajuns sub 5 lei, mai exact 4 lei şi 98 de bani. Pentru motorina tariful pe litru e de 5 lei şi 15 bani.

În Vrancea, Dâmbovița, Călărași sau Bacău, litrul de benzină costă mai puțin de 5 lei. Cu 7 bani în plus se vinde la Constanța. Prețul mediu al benzinei era de 5 lei și 58 de bani pe litru, la 31 decembrie. În prima zi a noului an, eliminarea supraaccizei la carburanți a dus la o primă reducere de preț, după care a urmat actualizarea cu inflația.

În decembrie 2019, acum o lună şi jumătate, preţurile erau la 5,58 de lei benzina şi 5,76 motorina, a fost o primă scădere la 1 ianuarie, după eliminarea de către guvern a supra-accizei, după care preţurile carburanţilor au ajuns la acest minimum.