Funcţionarii Primăriei municipiului Iaşi vor primi, începând cu luna octombrie, un supliment la salariu de până la 700 de lei, au decis, joi, consilierii locali, primarul Gheorghe Nichita motivând că „este tot mai greu să lucreze cu oameni prost plătiţi”.

Consilierii locali din Iaşi au aprobat, joi, acordarea unui supliment la salariu celor 460 de funcţionari ai primăriei, acesta variind între câteva zeci de lei şi 700 de lei, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit deciziei consilierilor, veniturile secretarului Consiliului, arhitectului-şef şi cele ale directorilor din primărie ar urma să fie mai mari cu sume cuprinse între 600 şi 700. Consilierii şi inspectorii vor beneficia de o majorare între 300 şi 400 de lei, referenţii de specialitate vor primi în plus 100 de lei, în timp pe lefurile referenţilor asistenţi vor creşte cu 36 de lei.

Primarul Gheorghe Nichita a motivat că funcţionarii publici din cadrul instituţiei nu îşi mai dau interesul la locul de muncă, după ce salariile au fost reduse cu 25 la sută, motiv pentru care a decis să acorde aceste suplimentări.

„Îmi este tot mai greu să discut şi să lucrez cu funcţionarii Primăriei şi să-i trag la răspundere, întrucât nu le e gândul numai la treabă. Au grijile de acasă, vin pentru cinci – şase milioane, nu au unde să se ducă în altă parte. S-a găsit o formulă ca să le putem mări salariile într-un cuantum destul de mic”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Şeful Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS) Iaşi, Andrei Buceag susţine că orice suplimentare salarială acordată bugetarilor este suspendată de Guvern şi că va sesiza Prefectura în acest caz.

„Orice drept de natură salarială este suspendat pentru anul 2010. E o chestiune pe care o voi sesiza Prefecturii”, a spus şeful AJPS.

Potrivit directorului economic al primăriei ieşene, Victorel Lupu, aproximativ 80 la sută dintre funcţionarii primăriei au salarii mai mici de 800 de lei. El a adăugat că măsura suplimentării veniturilor este valabilă până la sfârşitul acestui an.

SURSA: Mediafax