Nu numai Grecia sau Turcia se confruntă cu incendii violente în această perioadă, ci şi Italia.

Se cere decretarea stării de urgenţă!

Regiunea Molise din Italia are parte de incendii forestiere devastatoare şi a cerut decretarea stării de urgenţă din această cauză.

Preşedintele regiunii, Donato Toma, spune că motivul pentru această solicitare sunt incendiile deosebit de puternice care afectează zone de-a lungul coastei adriatice, dar şi din interior, transmite agenţia DPA.

Presa locală relatează că pompierii au fost nevoiţi, de multe ori, să evacueze locuinţe şi să transporte oamenii în locuri mai sigure, departe de focul dezlănţuit.

Şi alte regiuni din sudul Italiei sunt mistuite de incendii puternice. Pompierii din Sicilia se luptau şi ei miercuri cu focul. Pompieri din întreaga Italie au fost trimişi în Sicilia după ce preşedintele regional al insulei a solicitat sprijin din partea autorităţilor de la Roma.

Temperaturile de 40 de grade Celsius, seceta şi vântul continuă să alimenteze incendiile

Autoritatea pentru protecţie civilă a încadrat întreaga insulă la cel mai înalt nivel de risc pentru incendii. Iar situaţia nu se va îmbunătăţi prea curând, având în vedere că meteorologii au prognozat maxime de 40 de grade Celsius pentru oraşele Palermo şi Catania.

La nivelul întregii ţări, Departamentul de pompieri a înregistrat, marţi, nu mai puţin de 530 de intervenţii din cauza incendiilor forestiere. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost înregistrate în Sicilia şi în regiunile sudice Calabria şi Apulia.

Franţa a trimis în ajutor două aeronave pentru stingerea incendiilor, care s-au alăturat celor care operau deja în regiunile afectate de flăcări.

Incendiile din Italia au devastat plaje, staţiuni, păduri şi zone rezidenţiale. Din păcate, seceta, căldura şi vântul continuă să alimenteze flăcările.

Autorităţile dau vina pe piromani pentru declanşarea mai multor incendii, astfel că, în ultimele zile, poliţiştii au arestat mai mulţi suspecţi bănuiţi că ar fi pus focul intenţionat.

Sursă foto: Dreamstime