Procurorii din Italia cer date omologilor din România într-o anchetă majoră, survenită în urma decesului mai multor persoane la scurt timp după vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Anchetă din Italia cu privire la decesele după vaccinarea cu AstraZeneca se întinde şi în România

Cererea de colaborare trimisă de procurorii italieni a ajuns, recent, la Târgu Jiu. Solicitarea a fost admisă de partea română.

Ancheta din Italia a fost demarată după ce mai multe persoane au murit, în luna martie, la câteva ore după administrarea dozelor de vaccin de la Astra Zeneca. Printre cei decedaţi se numără şi un poliţist şi un militar, relatează Antena 3.

Totul s-a întâmplat în aceeaşi perioadă în care şi un român din judeţul Gorj a murit la puţin timp după vaccinare, de unde şi cererea procurorilor din Italia.

Este vorba despre un inginer în vârstă de 47 de ani din municipiul Târgu Jiu, a cărui soră este medic. Bărbatul a murit după ce s-a imunizat cu serul produs de AstraZeneca.

Românul a fost vaccinat cu serul din lotul declarat suspect şi retras din centrele de vaccinare

Iniţial s-a spus că el a murit din cauza unui infarct şi nu există nicio relaţie de cauzalitate între deces şi vaccinare, însă Antena 3 susţine că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora autopsia bărbatului ar indica tromboze majore.

Mai mult, în cazul său nu a existat o necropsie.

Serul cu care a fost vaccinat bărbatul din Târgu Jiu făcea parte din lotul declarat suspect şi retras din centrele de vaccinare de autorităţile sanitare din România.

În România, nu au fost făcute rapoarte la administrarea de alte probe, de expertize. Totuşi, autorităţile din Italia au sesizat că acest caz este extrem de asemănător cu cele petrecute în Peninsulă, astfel că au dorit să anchete şi situaţia bărbatului mort la Târgu Jiu.

Reporterii Antena 3 mai transmit că au sesizat Parchetul cu privire la această situaţie, iar instituţia a replicat că nu ştia de acest caz.

Sursa foto: Dreamstime