„A fost adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi un memorandum promovat de Ministerul Transporturilor pentru utilizarea creditelor de angajament pentru subvenţii în ceea ce priveşte transportul de călători pentru unele companii care aşteptau aceste subvenţii aprobate anterior şi în baza acestui memorandum se vor putea, practic, face plăţile pentru companii precum Metrorex, CFR Călători SA, InterRegional Călători, Transferoviar Călători, Regio Călători, Softrans şi Astra Trans Carpatic, companii care sunt eligibile pentru a primi subvenţii pentru transportul de călători.

Era o măsură aşteptată de operatorii din domeniul transportului feroviar de persoane, pe care Guvernul a adoptat-o în această şedinţă”, a spus Ionel Dancă, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Guvernul a adoptat memorandumul cu tema: utilizarea creditelor de angajament şi creditelor bugetare reţinute în proporţie de 10% la titlul 40 „subvenţii pentru transportul de călători” din bugetele următoarelor companii: Metrorex S.A., SNTF CFR Călători S.A., Interregional Călători SRL, Transferoviar Călători SRL, Regio Călători SRL, SOFTRANS SRL, ASTRA TRANS Carpatic SRL.

Ce proiecte s-au aflat pe lista Guvernului

I. PROIECTE DE LEGI

1. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului-cadru între Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Australia, pe de altă parte, semnat la Manila, la 7 august 2017

2. PROIECT DE LEGE privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

II. PROIECTE DE ORDONANŢE DE URGENŢĂ

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea art .38 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice