Imaginea cu Ludovic Orban la Guvern de ziua lui, alături de câțiva colegi, a stârnit un val imens de reacții în spațiul public. Cu toate că mulți i-au atribuit-o lui Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor în Guvernul PSD, aceasta se pare că a fost postată pe Facebook de Cristian Vasilcoiu, consilierul Olguței Vasilescu, care a dat fotografia înaintea lui Eugen Teodorovici, declanșand o întreagă isterie în politică și mass-media.

Cine este Cristian Vasilcoiu?

Fost ziarist la Evenimentul Zilei, dar și la Realitatea Tv, B1 TV, Digi 24, din 2017 a devenit Consilier ministru la Ministerul Muncii și Justitiei Sociale, apoi Șef Serviciu Comunicare la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în prezent fiind consilier la Parlamentul României. A fost și Media Consultant la Partidul Social Democrat.

Politicianul de care s-a legat este Lia Olguța Vasilescu, amândoi fiind originari din Craiova. În timpul guvernării PSD a fost membru în consiliile de administrație la Institutul Național pentru Textile și Pielărie și la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Fotografia cu Ludovic Orban la guvern a difuzat-o în cursul zilei de vineri, ora 18.00, declanșând o criză politică.

Reacția lui Vasilcoiu după scandal

Cristian Vasilcoiu a revenit cu o nouă postare după miezul nopții, după ce Ludovic Orban a declarat public, într-un interviu pentru Libertatea că „primii care au difuzat sunt (n.n. Cristian) Vasilcoiu şi Orlando Teodorovici. Nici nu vreau să mă gândesc cine a făcut-o. Mai rămân 3-4 oameni. Eventual, cine ne-a servit putea să facă poza”.

Postarea lui Cristian Vasilcoiu

„Orban declară, în funcție de publicația la care dă interviu, că a băut și fumat, în biroul său din Guvern, fără mască, fără distanțare socială, luni, 25 mai, ba de la ora 15,30, ba de la 18,30, adică după program. De ziua lui, cu mai mulți miniștri. A băut de la ora 13, vă garantez eu! Sau de la ora 13, eventual până la 18,30! Dar pe lângă băutura primită cadou sau cea pe banii contribuabililor, de la Guvern, a mai și cerut cineva din anturajul său, de la un afacerist, niste sticle de la Gavulin din ăla (n.n. Lagavulin) sau cum îi zice. Patru, mai exact.

Care au trecut de SPP, în Guvern! Poate face cineva anchetă, că acolo e zonă de securitate clasa 0, sunt camere etc! Altfel, înțeleg că Orban nu poate trăi de grija mea și că spune presei că de la mine e poza! E, Orbane, dar eu nu am fost la ziua ta! Cât ai băut, Orbane, de m-ai visat la ziua ta?!”, a spus Vasilcoiu pe Facebook.