SUA, atac aerian cu dronă la Kabul. Ținta era un vehicul încărcat cu explozibil

Pentagonul informează că Statele Unite ale Americii (SUA) au executat duminică la Kabul o lovitură „defensivă” cu dronă asupra unui vehicul încărcat cu explozibili, pentru a elimina „o ameninţare iminentă” a Statului Islamic – Khorasan (SI-K) împotriva aeroportului.

„Forţele americane au desfăşurat astăzi o lovitură aeriană defensivă” cu dronă, lansată din afara Afganistanului, „asupra unui vehicul la Kabul, eliminând o ameninţare iminentă a SI-K împotriva aeroportului internaţional” ‘Hamid Karzai’, a precizat Bill Urban, un purtător de cuvânt al Comandamentului central.

Acesta a mai spus că este sigur că ținta a fost atinsă, subliniind că se verifică eventualitatea existenţei unor victime civile. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului central a adăugat că nu există niciun indiciu că ar exista vreo victimă civilă până în acest moment.

„Explozii puternice secundare provenite de la vehicul au arătat prezenţa unei cantităţi importante de explozibili”, a adăugat Bill Urban.

Acesta i-a sfătuit pe oameni să rămâne vigilenți în fața unor alte potențiale amenințări.

O nouă explozie în apropiere de aeroportul Kabul

Potrivit presei internaționale, explozia a fost provocată de un tir de rachetă care, „conform primelor informaţii, a lovit o casă”, potrivit unui oficial al fostului guvern răsturnat în urmă cu două săptămâni de talibani. În urma exploziei, un copil și-a pierdut viața.

Presa din străinătate mai spune că explozia a avut loc la aproximativ 5 kilometri nord-vest de aeroportul din Kabul.

Joe Biden avertiza cu privire la un alt atac

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat recent că un nou atac la aeroportul din Kabul este ”foarte probabil” în următoarele 24-36 de ore, adăugând că raidul cu dronă efectuat vineri de armata SUA, care a ucis în Afganistan doi membri ai grupării Stat Islamic, nu este ultimul.

După o întâlnire cu cu consilierii săi de securitate, locatarul Casei Albe a precizat că ”situația la faţa locului rămâne extrem de periculoasă şi ameninţarea unui atac terorist contra aeroportului este în continuare ridicată”.

Sursă foto: Dreamstime