Preşedintele american Joe Biden a venit recent cu un mesaj către autorii atacului de la Kabul, atrăgând atenția că SUA nu va uita niciodată şi nu va ierta şi aceştia vor fi vânaţi, până vor plăti. El a afirmat că responsabili de atac sunt membri ai grupului ISIS.

„Este o zi foarte grea. Am fost permanent în legătură cu oficialii militari. Am pierdut vieţi care au servit securitatea noastră şi a altora. Cei care au căzut astăzi sunt parte a nobililor cetăţeni americani. Sunt nişte eroi. Atacatorii trebuie să ştie: Nu vom ierta niciodată, nu vom uita niciodată. Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi”, a transmis Joe Biden, care a ţinut un moment de reculegere în memoria soldaţilor căzuţi la Kabul.

Evacuările din Afganistan vor continua

El a afirmat că evacuările din Afganistan vor continua. Preşedintele american susţine că atacul de joi a arătat de ce a dorit să oprească misiunea din Afganistan, care era „extraordinar de periculoasă”. El a mai spus că le va oferi militarilor tot ceea ce doresc, inclusiv trupe în plus.

„Am ordonat comandanţilor să facă planuri pentru a lovi obiective ale ISIS. Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul ales de noi şi în locul ales de noi. Teroriştii nu vor câştiga. Vom salva americanii, Vom scoate aliaţii afgani. America nu va fi intimidată”, a mai precizat Biden.

Organizaţia Stat Islamic a revendicat atacul sângeros

Organizaţia Stat Islamic a revendicat, joi seară, atacul de la aeroportul din Kabul, soldat cu moartea a 12 soldaţi americani şi a 60 de afgani. De asemenea, cel puţin 140 de persoane au fost rănite. Într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, Statul Islamic a anunţat că unul dintre luptătorii săi s-a apropiat la mai puţin de „cinci metri de militari americani” şi şi-a declanşat centura explozivă.

Sursa foto: Dreamstime