Explozia care s-a produs joi lângă aeroportul din capitala Afganistanului s-a soldat cu un număr mare de victime, fără ca acest să fie încă cunoscut, transmit Reuters şi AFP.

Anunțul a fost făcut pe contul de socializare de pe twitter a purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

”Putem confirma că explozia din apropierea porţii Abbey a aeroportului din Kabul a cauzat un număr de victime necunoscut”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Pe de altă parte, oficialul american nu a precizat dacă este vorba despre decese sau doar despre persoane rănite. De cealaltă parte însă, un demnitar american a menţionat că un soldat american a suferit răni grave din cauza exploziei.

Un reprezentant al talibanilor în schimb a declarat că deflagraţia s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi a fost cauzată de un atacator sinucigaş cu bombă. El a adăugat că numeroşi talibani au fost răniţi.

Numărul victimelor din Kabul rămâne necunoscut

În același timp, corespondentul The Times a relatat că nu există victime britanice după presupusul atac sinucigaş cu bombă comis în apropierea hotelului Baron din Kabul, nu departe de aeroport.

Amintim faptul că anterior un diplomat occidental trăgea un semnal de alarmă. Acesta preciza că zonele din apropierea aeroportului din Kabul sunt ”incredibil de aglomerate”, în pofida avertismentelor privind un potenţial atac din partea Statului Islamic.

O reacție în acest sens a venit și din partea președintelui francez Emmanuel Macron, care a subliniat faptul  că situaţia de la aeroportul din Kabul este extrem de tensionată şi a lansat un apel la prudenţă. El a precizat că ambasadorul Franţei la Kabul va părăsi teritoriul afgan.